Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан изненадващо напусна клуба. Французинът свика

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан изненадващо напусна клуба. Французинът свика
Коментари Харесай

Зинедин Зидан изненадващо напусна Реал Мадрид

Старши треньорът на " Реал Мадрид " Зинедин Зидан изненадващо напусна клуба. Французинът свика изключителна конференция, на която разгласи решението си, предадоха интернационалните медии.

Зидан се срещна с президента на " Реал " Флорентино Перес по-рано през днешния ден, след което двамата застанаха пред репортерите и оповестиха новината. Той обоснова решението си с нуждата от промени в клуба след трите следващи трофеи в Шампионска лига.

" Взех решение да си потегли от " Реал ". Моментът може да се коства чудноват на мнозина, само че тимът има потребност от промени, с цел да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и по тази причина напущам ", каза Зидан на конференцията.

Той остава в историята като именит треньор и един от най-силните водачи на " Реал ". Напуска откакто изведе клуба преди 5 дни до трети следващ успех в " Шамионска лига ", отбелязва Би Би Си. На конференцията Зидан съобщи, че " Реал " има потребност към този момент от един " друг глас ", че " всичко се трансформира " и че това е повода да е взел това решение. 

" Обичам този клуб ", добави той. 

45-годишният Зидан пое клуба и го ръководеше в продължение на 149 мача. Той изведе " Реал " до 104 победи и 29 загуби, което е 69.8% успеваемост и завоюва 9 трофея. През февруари съобщи, че би напуснал, в случай че усеща, че няма нищо повече, което да даде. 

Вътреки това новината през днешния ден идва като потрес за мнозина измежду почитателите, откакто " Реал " победи " Ливърпул " с 3 на 1 на финала на " Шампионска лига ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР